Guoda Azguridienė. Ekonomikos analitikė, sveikos gyvensenos tyrinėtoja

Pavasario žalumynai

Valgyti pavasario žalumynus ne tik madinga, bet ir sveika, skanu. Ir labai svarbu, kad paprasta. Ne vienas pasižavi – tokios gražios dilgėlės, bet ką su jomis daryti? Atrodo tarsi joms reikėtų kažkokių specialių receptų. Bet nereikia. https://instagram.com/p/17fUpEPC9p/?taken-by=pati_sauAš dilgėles dažniausiai naudodavau burokėlių sriubos naujam variantui. Tačiau vakar suimprovizavau padažą ant bulvių ir manau, kad naudosiu dažniau. Esu tikra, kad labai tiks ir makaronams. Toliau pateikiu savo dilgėlių padažo gaminimo idėją – galima ko nors pridėti arba atimti pagal skonį.

Dilgėlių prisirinkau vidutinį dubenį. Užpyliau verdančiu vandeniu, išgraibiau šakute ir palikau nuvarvėti. Paskrudinau sausai ant keptuvės saulėgrąžas – vos vos, tik kad imtų gelsti (ne ruduoti). Tada užpyliau porą šaukštų kepimo saulėgrąžų aliejaus ir samtį vandens iš šalia verdančių bulvių, įbėriau džiovintų pomidorų. (Pomidorai buvo jau pagyvenę, dėl jų teko patroškinti ilgiau). Tada sudėjau dilgėles, šiek tiek druskos ir juodų pipirų. Kai dilgėlės suminkštėjo, keptuvę išjungiau ir užpyliau dar šiek tiek alyvuogių aliejaus. Padažą dėjau ant virtų bulvių. Buvo skanu 🙂

1WP_20150510_004

 

Previous

Iš knygos*. Rafinuoti produktai: kas jie tokie?

Next

Iš knygos*. Chemikalai maiste: vaistai ar nuodai?

2 Comments

  1. Vaida

    O termiškai apdorojus dilgėles, jos nepraranda vitaminų ir mineralų?

  2. Guoda

    Dilgėlės labiausiai vertinamos dėl geležies, o geležies apdorojant termiškai nemažėja. C vitamino kiekis nukenčia, bet ne visas prapuola. Juolab, kad ne verdam, tik nupilam verdančiu vandeniu. Vitamino C kiekį galime padidinti kitomis žolėmis (kaip antai, rūgštynės).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén