Kviečiu dalyvauti projekte „Mėnuo be cukraus su Livinn“. Šio projekto tikslas nėra radikaliai pakeisti mitybą. Tikslas – paskatinti stebėti, kiek ir kokio cukraus valgome ir suformuoti vieną kitą įgūdį atsisakyti aiškiausiai apibrėžiamo – pridėto cukraus.
Čia jis suprantamas formaliai – taip, kaip nurodo teisės aktai ir kaip atsispindi produktų ženklinime: sudėtyje ir maistinėje vertėje prie grafos „cukrūs”.
Apie cheminius saldiklius, tokius kaip aspartamas ir sacharinas, – mes net nekalbam, jų reikia vengti visada.
Steviozidas ir ksilitolis, nors ir saldūs, nėra „cukrūs”. Be to, jie beveik neturi kalorijų. Atkreipkite dėmesį į etiketes.
Mes neraginame atsisakyti produktų, kuriuose yra natūralių cukrų, tokių kaip vaisiai, grūdai ar pienas.
Projekto eigoje kalbėsime apie įvairių saldiklių pliusus ir minusus, bet tikslas yra paprastas – įprasti pasitikrinti, ar perkant gaminį (duoną, jogurtą, sultis, padažą, džiovintus vaisius, sausus pusryčius), ar į jį yra pridėta cukraus, vengti tų, kur pridėta, arba rinktis, kur pridėta mažiau. Taip pat neprisisaldinti papildomai patiems – kavos, arbatos, košės ir pan.
Leave a Reply