Apie autorę


Kaip autorė aš daugiausiai žinoma (jei žinoma) skaitytojams, kaip ekonominių bei socialinių reiškinių analitikė. Kai kam maisto tema atrodo didžiulis šuolis. Bet ne toks jis ir didelis. Visų pirma, kad mano temų centre visada yra žmogus, kuriam kažkas rūpi. Tuos rūpimus klausimus ir nagrinėju. Maistas atrodo elementari ir analizės nereikalinga tema tik iš pirmo žvilgsnio. Tai yra iš jokio žvilgsnio, nes jei bent kiek pagalvoji, kiek čia yra pasirinkimų, supranti, kad tai tema sudėtinga. Ir ekonomine, ir socialine, ir ekologine, ir sveikatos, ir etikos, ir gyvenimo būdo prasme. Maisto tema yra ir teorinė, ir labai praktinė, o svarbiausia – kiekvienam aktuali, netgi tam, kuris tą aktualumą neigia. Knyga – „Maistas. Ką mes darome su juo, o jis su mumis“ nėra patarimų ką valgyti rinkinys, ji siekia padėti kiekvienam apsispręsti, kaip sau tinkamą mitybą surasti.

Tai antroji mano knyga. Pirmoji – Auksinės žuvelės ilgesys (Vilnius: Naujasis Židinys-Aidai, 2010) – skirta ekonomikos bei visuomenės klausimams, kuriuos nagrinėjau daugiau nei dešimt metų dirbdama ekonomikos analitike Lietuvos laisvosios rinkos institute. Mano pagrindinis išsilavinimas yra matematinis, vėliau apsigyniau socialinių mokslų (ekonomikos) disertaciją. 2007 m. su bendraminčiais įsteigėm įmonę „Sveiki produktai“, šiuo metu esu jos Valdybos narė ir asortimento vadovė. Nepriklausomai nuo to, ką tuo metu dirbčiau, jau arti dvidešimt metų rašau straipsnius įvairiomis žmogiškomis temomis Lietuvos bei užsienio leidiniams.

Esu ištekėjusi,guoda3 turiu du vaikus, maistą dažniausiai gaminu namie, nors labai mėgčiau kur nors skaniai pavalgyti. Labiausiai mėgstu būti gamtoje, ypač miške. Jau turiu šiokią tokią gamtinės žemdirbystės patirtį.

Savo interneto svetainės niekada neturėjau, bet matau jį kaip logišką savo knygos tęsinį, nes joje aptarti klausimai nėra (ir negalėtų būti) atsakyti pilnai. O ir tų klausimų nuolat atsiranda naujų.