Daugelis mūsų jau priprato prie riešutų sviesto. Pagaminto iš įvairių riešutų, sotaus ir maistingo. Kas jį naudoja tepti ant duonos, kas deda į padažus, kokteilius, desertus.

Įvairių gamintojų riešutų sviesto skonis bei konsistencija paprastai nesiskiria iš esmės. Jie yra tiršti, šaldytuve palaikyti – kietoki. Vieno valgyti paprastai nesinori, nes sunkus. Jei nesaldinti, labiau primena rimtą maistą nei saldumyną.

Italų tradicinių, bet ekologiškų, saldumynų gamintojas „Aiello“ šiemet pagamino visai naujo tipo riešutinių produktų. Sakytume, riešutų sviestų, bet greičiau – kremų: crema nocciola chiara ir crema mandorla chiara. Abu 100% nocciola – 100% riešutų.

„Aiello“ ekologiški lazdynų riešutų ir migdolų kremai

Konsistencija jų gerokai minkštesnė ir skystesnė, skonis labai švelnus. Nėra jausmo, kad valgytum riebų produktą. Pradžioje net nebuvo aišku, su kuo juos valgyti. Visų pirma dėl to, kad labai skanu atskirai vieną šaukšteliu pakabinti.

Kyla klausimas, kaip jie tai pagamina? Puikiuosius riešutus mala akmeninėmis girnomis ir tai daro lėtai, kad nepakiltų temperatūra. Taip išsaugoma ir maistinė vertė, ir skonio subtilumai. Produktai šie yra ekologiški, žaliavalgiški (raw), veganiški, be laktozės ir be glitimo.

Gamintojas rekomenduoja valgyti užteptą ant duonos ar trapučio, dėti į makaronų padažus ir kitą maistą, siekiant pagerinti jų maistingumą. Pilti ant desertų ir ledų, dėti į kokteilius ir košes vaikams.

Pabandėm su ledais – super! Neabejotinas šios vasaros ledų atradimas – lygaus skonio ledai (vaniliniai, plombyras ar pan.) ir šaukštelis „Aiello“ ekologiško lazdynų riešutų kremo be luobelių. Skonis netikėtai puikus ir pilnas. Išvaizda primena karamelę, bet jokio banalaus saldumo. Tiko net vaikams, kurie tokių įtartinų užpilų nevalgo.

Maistine prasme produktas taip pat tobulas – juk sudėtyje tik lupti Pjemonto lazdynų riešutai. Gausu baltymų, riebalų, skaidulinių medžiagų, jokio pridėto cukraus ar sirupo. Netgi natūralių riešutuose esančių cukrų itin mažai. Įdomu tai, kad valgomas vienas kremas neatrodo saldus, o užpiltas ant ledų skamba it riešutinė karamelė. Ir šaukštelio kremo pakanka gerumui pajusti.

P.S. Panašiame indelyje yra ir kitas šio gamintojo produktas nociolla spalmabile, 35% nocciola – saldintas lazdynų riešutų kremas su 35% riešutų ir be jokių hidrintų riebalų.