Guoda Azguridienė. Ekonomikos analitikė, sveikos gyvensenos tyrinėtoja

Konditeriniai žaidimai ir atradimai

Saldainių su matcha receptą (receptas ČIA >>, autorė Jelena Rimavičienė) „Livinn – sveiki produktai“ skelbė Kalėdų laikotarpiu. Akį patraukė gražus vaizdas, bet dar labiau užkliuvo netikėti, bet man visai suprantami ingredientai. Hmm, avokadas su kokosų aliejumi… Gal ir nieko turėtų būti. Bet kaip visada per šventes prisiplanuoji daugiau nei gali padaryti ir geri sumanymai lieka kitam kartui.

Saldainius gaminau vyro gimtadieniui. Kažkodėl nenorėjau kepti pyrago – nors jis norėjo, žinau. Ir saldainiai jam atrodė įtartini. Hmmm… su avokadu. Bet matcha viską gelbsti, taigi gavusi sutikimą užsiėmiau.

Turiu labai aiškiai deklaruoti – nesu konditerė. Ankstyvoje jaunystėje kepdavau visokius gudrius tortus ir pyragus, bet dabar kai reikia nuolat gaminti normalų maistą, žaidimams nelieka laiko. O ir charakteris mano konditerijai netinkamas – viską tiksliai matuoti, dailiai formuoti, dėlioti.

Tikrai neturėjau daug vilties dėl tų saldainių. Ir vyras vis tyliai bambėjo apie Šreko desertą, net atsisakė išgramdyti kremo likučius iš dubens – toks buvo nepasitikėjimas.

Bet, vuolia! Nei laiko užtruko, nei kremo pritrūko, niekas nesušoko, neišbėgo, nepridegė ir neperšalo. Neįtikėtinai malonus gaminimo procesas – masė minkšta ir paslanki – spėju, dėl kokosų aliejaus ir kakavos sviesto, o spalva neįtikėtinai švariai žalia – dėl matcha miltelių. Ir skonis, skonis – puikesys. Kolegos sakė, kad nemanė, jog tokius dalykus galima namų sąlygom pagaminti.

Turiu pripažinti, apėmė nerimas. O kas bus, jei ir aš užsikabinsiu už šokolado gaminimo manijos? Kiek žinau, tai rimta priklausomybė… Na, bent jau Velykoms tai tikrai gaminsiu vėl. Juolab, kad idealiai atitinka mano supratimą apie desertą – mažas, gražus ir intensyvaus skonio.

Kelios techninės detalės: gaminau tiksliai pagal receptą, susilaikiau netgi agavų sirupo nenusukusi. Tik vietoj laimo dėjau 2 šaukštus ekologiškų citrinų sulčių. Liofilizuotas uogas naudojau vyšnias. Manau, kad jų galima trupinti gausiai, ne tik dėl papuošimo – įnašas į skonį puikus.

Previous

Detoksikacija ne fanams

Next

Senas, lėtas ir tobulas… japoniškas sojų padažas

2 Comments

  1. Anonymous

    Puikiau atrodo, tikiu, kad ir skanu, uzsikreciau ideja, juolab,kad matcha labai megstu , geros dienos 🙂

  2. Giedrė

    Receptas išmėgintas kaip Kalėdine dovana. Labai geri atsiliepimai. Aš šiek tiek patobulinau į matcha masę įdėdama kakavos sviesto, kad žalioji masė butų standesnė. Labai rekomenduoju, nes greita ir išties įspūdingas skonis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén