Pavasarį užsiimti švarinimu yra įprasta – tiek namų, tiek organizmo. Šluoti, šveisti, plauti ir vėdinti. Įprasta ne veltui, nes ir reikia, ir pagaliau norisi atsinaujinti. Tačiau, jei nesi fanas, mintis apie organizmo valymą arba detoksikaciją neįkvepia. Atrodo tik dar vienas „privalu“ kasdieniame privalomumų sąraše.

Detoksikacija – neabejotinai sveikatai naudinga procedūra. Tačiau tik tuomet, kai atlikta tinkamai. Ne tik ta prasme, kad pasirinksime teisingus autoritetus ir metodus, bet ir kaip tuo metu jausimės. Nes jei prisikursime naujo streso, naudos iš detoksikacijos gali ir nelabai likti. Bet kuriuo atveju, rimtu organizmo valymu, ypač su badavimu, užsiimti derėtų arba pačiam apie tai gerai išmanant, arba padedant specialistui. Ir pageidautina tuo metu nedirbti, bent jau pirmais kartais. Daug žmonių tai sėkmingai taiko ir nebeįsivaizduoja, kaip galima be to apsieiti. Tačiau ne visi yra fanai. Ir ne visi yra nusiteikę tiek investuoti.

Todėl pažiūrėkime paprastesnių variantų. Tikslas yra palengvinti organizmui gyvenimą atpalaiduojant jį nuo visokio plauko susikaupusios naštos. Kiek? Tiek, kiek pavyks smarkiai neįsitempiant. Lyg tvarkytumėme namus prieš ateinant svečiams: nuvalyti dulkes, išplauti grindis, iššveisti kriaukles, išnešti šiukšles, išvėdinti kambarį.

Toliau skaitykite Delfi.lt >