Guoda Azguridienė. Ekonomikos analitikė, sveikos gyvensenos tyrinėtoja

Ką daryti persivalgius?

Nuotrauka iš https://goo.gl/qA9lnk

Nuotrauka iš https://goo.gl/qA9lnk

Sveikinu visus su Šv. Kalėdom! Linkiu, kad visi būtų sveiki ir linksmi.

 

​Tiems, kas liūdni, nes skauda pilvą, toliau keli patarimai.​

– jau pajutus, kad persivalgei pravartu pakramtyti prieskonių: kardamono sėklyčių, 1-2 gvazdikėlius ar 4-5 ožragės sėklas. Taip pat padeda išgerti porą dozių geriamo molio.

– imbieras visais pavidalais: imbiero arbata, imbierinis gėrimas (geriau aštrusis), imbiero skiltelė su druska ir citrina

– gerti daug šilto vandens (gali būti parūgštintas citrinų sultimis). Bet nuo valgio jau turi būti praėjusi bent valanda. Tinka pankolių, kmynų, arba jų mišinio, pelynų arbata.

– kitą dieną valgyti lengvai virškinamo maisto: pusryčiams tiks avižinė košė (be uogienių), pietums ir vakarienei – aštroka daržovių sriuba, garuose troškintos daržovės. Jei rimtai prastai su pilvu, žalių daržovių ir vaisių nevalgyti, sulčių negerti.

– jei virškinimas visai sustojo, kas ryšis gali išbandyti ajurvedinį mišinuką: sumaišyti po pusę šaukštelio malto imbiero, juodojo pipiro ir kajeno (arba čili) pipiro su medumi ir suvalgyti užgeriant šiltu vandeniu. Gelbsti iš atrodo, beviltiškų situacijų.

– ir svarbiausia – išeiti į gryną orą pasivaikščioti!

Nuotrauka iš https://goo.gl/0IL10T

Nuotrauka iš https://goo.gl/0IL10T

 

Previous

Apie Kūčių patiekalus

Next

Kas yra miso?

1 Comment

  1. Anonymous

    Su Šv.Kalėdom!
    Labai įdomūs patarimai persivalgius. Aš dažniausiai renkuosi pankolių arbatą, kuri ir šiaip labai maloni ir skani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén