Vasarą atsipalaiduojame – atostogos, kelionės į šiltuosius kraštus, kepinanti saulė, malonus vėjas, maudynės jūroje ir baseinuose, suveltų plaukų šukuosenos ir šokiai iki paryčių. Puiku! Tačiau rudenį, grįžus į įprastą ritmą, nesunku pastebėti, kokie silpni ir pažeisti tapo mūsų plaukai, todėl jiems reikalinga intensyvi priežiūra ir maksimalus drėkinimas.

Natūralu, kad rudenį dėl šalto, permainingo oro, atšiauraus vėjo ir netikėtai užklumpančio lietaus, plaukai išsausėja, tampa šiurkštūs ir nepaklusnūs.

Nuotrauka iš http://goo.gl/KdGMhy

Plaukų slinkimas, elektrinimasis ir lūžinėjantys galiukai tikrai nieko nedžiugina, tad svarbiausia imtis priemonių, padedančių plaukams atgauti pirminį žvilgesį. Neverta nieko laukti – prasidėjo šildymo sezonas, dėl kurio net išpuoselėti plaukai, deja, greitai vėl gali išsausėti.

„Prieš pradedant misiją „Plaukų gaivinimas“ svarbiausia įvertinti galvos odos ir plaukų tipą. Plaukų priežiūros priemonės laukiamų rezultatų duos tik tuomet, jei yra tinkamai parinktos. Tai ypač svarbu, jei jūsų plaukai sausi“, – teigia „Livinn – sveiki produktai“ asortimento vadovė Guoda Azguridienė.

Drėkinti ar maitinti?

Svarbu žinoti, kad vien tik šampūno gali pakakti nebent iš prigimties labai švelniems ir ploniems plaukams. Tačiau tai – greičiau išimtis nei taisyklė. Pagrindinė šampūno paskirtis – plauti ir prižiūrėti galvos odą. O kondicionierius skirtas paties plauko priežiūrai ir gaivinimui. Rūpintis reikia abiem – jei galvos oda bus išsausėjusi, gražių ir sveikų plaukų vargu ar galite tikėtis.

Drėkinti būtina visų tipų plaukus ir galvos odą, tačiau riebius plaukus reikia mažiau maitinti, o sausus (ypač lūžinėjančius) – kur kas daugiau.

„Į tai atsižvelkite rinkdamiesi šampūną ir kondicionierių. Dauguma ekologiškos kosmetikos gamintojų plaukų priežiūros linijose tą drėkinimo-maitinimo balansą išlaiko. Tai reiškia, kad sausiems plaukams skirtas šampūnas bus švelnesnis, kondicionierius – labiau maitinantis, o riebių plaukų šampūnas bus stipresnis (riebius plaukus sunkiau išplauti), o kondicionierius – lengvas, visai neriebinantis“, – pasakoja G. Azguridienė.

Ko ieškoti etiketėje?

Aršios, cheminiu pagrindu sukurtos plaukų priežiūros priemonės gali pažeisti natūralų plauko balansą. „Natūrali kosmetika veikia lėčiau, bet užtikrintai, todėl odos ir plaukų funkcijos puikiai atsistato pačios. Tokia kosmetika turtinga natūralių medžiagų: šalto spaudimo aliejų ir augalų ekstraktų. Jie dažnai ne tik atkuria plauko struktūrą, bet ir veikia antibakteriškai“, – sako asortimento vadovė.

Jei jūsų plaukai riebūs, tonizuoti galvos odą padės žalioji Matcha arbata ir ženšenio ekstraktas. Tokius plaukus skalauti vertėtų kondicionieriumi, į kurio sudėtį įeina daug silicio turintis dilgėlių ekstraktas – jis maitina plaukus, tačiau jų neapsunkina. Sausiems plaukams itin naudingas alavijas ir simondsijų aliejus Jie atstato plaukų drėgmę ir suteikia jiems švelnumo, nuramina galvos odą ir ją drėkina.

Bene daugiausia dėmesio reikia pažeistiems, lūžinėjantiems plaukams. Jiems itin pagelbės argano aliejus, išlyginantis plaukų skaidulas ir juos pamaitinantis, bei keratinas, kuris ne tik stiprina ir drėkina, bet ir atstato plauko struktūrą.

O jei jus vargina pleiskanos, rinkitės priemonę su arbatmedžio aliejumi ir nakvišų ekstraktu – jie nuramins ir pamaitins sausą galvos odą.

 

Publikuota www.15min.lt 2015 m. spalio 13 d.