Daug žmonių pamėgo bolivines balandas (kynvą), bet receptų klausimas visiems aktualus. Aš kynvą gaminu tik mišiniuose su kitom kruopom ar pupelėm. Neįtikėtina, kaip tai pagerina skonį! Be ypatingų padažų ir netgi prieskonių kukliai dedu, o skonis būna turtingas. Esu išbandžiusi šiuos derinius:

kynva, burnočiai, nekepinti grikiai;
kynva, perlinės kruopos;
kynva, rudieji ryžiai;

Pirmais variantais visas kruopas dedu vienu metu į keptuvę su pašildytu aliejumi ir šiek tiek maltų prieskonių (ciberžolės, kalendros, juodųjų pipirų), kelias minutes pakepinu maišydama, tada užpilu verdančio vandens, kad semtų per porą pirštų, padruskinu, uždengiu dangtį ir troškinu 15 min.

Šaltinis realfoodforfuel.blogspot.com/2013/01/food-focus-friday-quinwhat.html

Nuotrauka iš realfoodforfuel.blogspot.com/2013/01/food-focus-friday-quinwhat.html

Jei gaminu su rudaisiais ryžiais ar perlinėmis – juos reikia prieš tai pamirkyti arba atskirai puode ilgiau pavirti (apie pusvalandį), o tada tik sudėti į keptuvę kartu su kynva. Tinka valgyti su daug žalių salotų. Na, mes ant visko paprastai gero alyvuogių aliejaus užsipilam (kartais skrudintų moliūgų sėklų aliejaus arba shoyu padažo).

Patiekalų nuotraukų neturiu, nes pradžioje suvalgom, po to pagalvojam, kad buvo geras derinys ir verta būtų jį aprašyti beigi nufotografuoti. Tiesa, tas pirmais variantas su burnočiais yra nufotografuotas mano knygoje.  Bet kitą kartą pažadu nepamiršti. Arba jei kas gaminsit ir turėsit ūpo nufotografuoti – atsiųskit nuotrauką. Ačiū.